E 202

E202 – Sorban draselný        skóre škodlivosti: 3

(Sorbát draselný) Sůl kyseliny sorbové

Charakteristika

Jedná se o draselnou sůl kyseliny sorbové v podobě bílého krystalického prášku. Tato látka se užívá jako konzervant, zabraňující šíření plísní a kvasinek v potravinách. Je dobře rozpustná ve vodě.

Použití

Látka se používá jako konzervant v ovocných nápojích, džusech, v mouce, zázvorovém pivu, lékořici, víně, olivách ve slaném nálevu, jablečném moštu, pečivu, čokoládě, v ovocných koktejlech, mandarinkovém pyré. Přidává se do koláčů, náplní do koláčů, do slazených želé, sýrů, salátů, kečupů. Dále se používá do prostředků na praní prádla, šamponů, cigeret a hydratačních krémů.

Výroba

Pro potravinářské účely se vyrábí syntetickou cestou, přidáním hydroxidu draselného do kyseliny sorbové. Většinou se získává z ropných derivátů.

Nežádoucí účinky

Látka je většině případů bez nežádoucích účinků, ojediněle se může vyskytnout podráždění kůže či očí, alergické reakce, astma, poruchy chování.

Doplňující informace

Přijatelná denní dávka 0 – 25 mg/kg tělesné váhy. V ČR (celé EU) je použití látky regulováno zákonem. V USA je látka také povolena. Nese označení GRAS (generally recognized as safety), tzn. že je látka považována za bezpečnou.

E 476

E476 – Polyglycerolpolyricinoleát

Charakteristika

Jde o nažloutlou viskózní kapalinu.

Použití

Polyglycerolpolyricinoleát je emulgátor vyskytující se v zálivkách a pomazánkách se sníženým obsahem tuku a v kakaových nebo čokoládových cukrovinkách. Díky svým účinkům umožňuje vytvářet tenčí vrstvy čokoládových polev a využívá se k homogennímu promíchávání potravin na bázi vody a oleje. Nachází se také v mléčných výrobcích, majonézách, instantních polévkách, mražených dezertech nebo margarínech.

Výroba

Připravují se esterifikací polyglycerolu kyselinou ricinolejovou. Průmyslově se vyrábí z přirozených mastných kyselin a glycerínu.

Nežádoucí účinky

Některé testy údajně potvrdily, že může mít negativní vedlejší účinky, například vyvolat střevní potíže nebo alergii. Jiné testy však žádné jeho negativní vlivy neprokázaly. V České republice (celé EU) smí být polyglycerolpolyricinoleát přidáván do nízkotučných pomazánek a zálivek, do čokoládových cukrovinek a čokolád.

Navíc, jak se můžeme dočíst z odborných zdrojů, v některých státech je tato látka přímo zakázána, právě proto, že je spojená s podezřením, že vyvolává trávicí obtíže a alergické reakce. Smutné je, že téměř většina čokolád tradičních českých značek, nebo alespoň značek tak vnímaných, právě E476 obsahuje.

Doplňující informace

Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk.

V případě éčka E476 – Polyglycerolpolyricinoleát se už jedná téměř o stálého nohsleda čokoládových výrobků. Větší problém je spíš v současnosti najít čokoládu, která tato éčka neobsahuje, než naopak.

E 417

E417 – Guma tara

E471 – Mono- a diglyceridy mastných kyselin

Charakteristika

Guma tara se vyskytuje v semenech rostliny druhu Caesalpinia spinosa pocházející z Peru. Je to bílý až nažloutlý prášek, bez zápachu. Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor.

Použití

Guma tara se v potravinářství uplatňuje jako zahušťovadlo a stabilizátor. Na povrchu masných výrobků vytváří požadovaný film.

Výroba

Získává se ze semen rostliny Caesalpinia spinosa procesem mletí.

Nežádoucí účinky

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití gumy tara povoleno v nezbytném množství v potravinách kromě dětské výživy a dehydratovaných výrobků. V USA je používání také povoleno (GRAS látka).

Goji

Goji – kustovnice čínská, superpotravina

Kustovnice čínská patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin; zprůchodňuje a uvolňuje energetické blokády v jaterních a ledvinových meridiánech.

Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a  má vliv na snižování krevního tlaku. Zvlhčuje plíce, čímž působí proti astmatu a některým druhům alergií. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce. Může omezit rozšiřování lupénky a dalších kožních onemocnění. Posiluje zrak, uklidňuje podrážděné oči a zlepšuje ostrost vidění.

Kustovnice čínská, známá také jako goji [godži] nebo pod latinským názvem lycium chinese se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší červené borůvky.Chuť plodů je však sladší než šípek a bez kyselého dozvuku. V tradiční čínské medicíně i mezi obyčejnými Čínany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový doplněk. Je znám svou mnohostrannou prospěšností na lidský organizmus, a to jak v mladém, tak i pokročilém věku, přičemž nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky.

Kustovnice čínská obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, například velké množství betakarotenu, vitamín C, B1 a B2, aktivní polysacharidy, důležité aminokyseliny včetně esenciálních aminokyselin a mnoho důležitých stopových prvků (např. zinek, selen, železo, vápník atd.).

Čínská medicína

V Číně je oficiální drogou pouze kustovnice cizí, v lidové medicíně se však používají oba druhy. V čínské medicíně se plody kustovnice používají zejména jako tonikum k posílení vitality a prodloužení života, ke snížení cholesterolu a krevního tlaku, při léčení ledvinových chorob a k ochraně funkce jater, na závratě a bolesti hlavy, ke zlepšení zraku a léčení očních chorob (např. tupozrakosti), při předčasném výronu semene, na boláky v dolní části těla souvisejícími se slabostí ledvin a k posílení svalů a kostí. V Číně jsou rovněž oblíbené posilující polévky s godži, kuřecím a vepřovým masem, různou zeleninou a dalšími bylinami, jako je divoký smldinec a kořen lékořice.

Nejčastější lékovou formou je odvar ze 6 až 12 g plodů, podávaný ve dvou nebo třech denních dávkách na lačno. Alternativní lékovou formou se lihový výluh s přídavkem medu. Další tradiční lékovou formou je prášek ze směsi godži a dalších léčivých bylin, z něhož se za pomoci medu zhotovují pilulky. Rovněž je součástí různých čajových směsí: ke snížení váhy (v kombinaci s kasií východoasijskou, pornatkou kokosovou, listopadkou indickou aj. bylinami), proti stárnutí (s kozincem blanitým, lesklokorkou lesklou aj.) V pojmosloví tradiční čínské medicíny mají plody godži povahu vyrovnanou, chuť sladkou a tropizmus k dráze jater a ledvin.

Hubnutí s goji (kustovnicí čínskou)

goji Hubnutí je směrem ke zdravějšímu způsobu života. Aby mělo skutečný, dlouhotrvající efekt, je potřeba se soustředit na pestrou a výživnou stravu. Důvodem obezity totiž bývá zejména strava, chudá na prospěšné živiny, bohatá na jednoduché cukry a nezdravé tuky, ke které se také vážou podivné stravovací touhy a chutě na sladké. Pro hubnutí je třeba jídelníček převrátit – vybírat si stravu bohatou na živiny, která má však nižší kalorickou hodnotu.

Výživné plody pro efektivní hubnutí

Hubnutí je bohužel často zaměřeno pouze na úbytek kalorií. Pokud však současně klesá také podíl živin ve stravě, nejde o zdravé hubnutí. Hubnutí s goji (s kustovnicí čínskou) je založené na mimořádném výživovém složení těchto exotických plodů.

Goji se řadí k těm nejúčinnějším antioxidantům, i díky vysokému podílu betakarotenu. Mohou se pochlubit také obsahem vitamínů (vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E) a celé řady stopových prvků (zinek, železo, vápník, fosfor, měď). Vynikají také obsahem 18 druhů aminokyselin, včetně všech 8 esenciálních aminokyselin.

Všechny zmiňované látky tělo potřebuje, i při hubnutí. Řada z nich (například vitamíny skupiny B) navíc podporují metabolismus, a tím i spalování tuků. Díky cennému složení goji stimulují činnost jater a příznivě ovlivňují regeneraci jaterních buněk. Nenápadné, ale téměř zázračné plody se tak podílejí na detoxikaci organismu. Ta jde s hubnutím ruku v ruce. Není proto náhoda, že goji bývá součástí detoxikačních kůr a plody goji bývají ingrediencí speciálních hubnoucích potravin či doplňků stravy. Hubnutí s kustovnicí však může spočívat i v přímé konzumaci výživných plodů. Dají se také přidávat do nejrůznějších pokrmů, například do smoothies, müsli či obilných kaší.

Zázračné bobule?

Plody kustovnice čínské skýtají mnoho prospěšných vlastností, nejsou však všemocné. Hubnutí s kustovnicí čínskou není žádným zázračným předpisem, bez snahy a disciplíny spokojenost a hubenější tělo nepřinese. Přesto může podstatně zkvalitnit hubnoucí režim, už jenom díky obsaženým živinám. To však ještě není vše.

Goji, i ve srovnání s jiným ovocem, vyniká nízkým glykemickým indexem. Energii proto dodává postupně, nezpůsobuje zásadní změny v hladině krevního cukru. Potlačuje tak nekontrolované chutě na sladké nebo pocity hladu. Hubnutí s goji je proto příjemnější.

Goji poslouží jako výživná svačinka nebo laskomina, je alternativou nezdravých pochoutek, které navíc předurčují hubnutí k nezdaru. Je zdrojem energie a vitality, která je nezbytná pro pohyb a cvičení. Právě pohybová aktivita je přitom vedle stravy jedním ze dvou pilířů každého hubnutí. Goji je užitečné také při regeneraci svalů, pomáhá při únavě, a to nejenom fyzické, ale také psychické.

NONI

Co vše umí NONI

Noni:

  • revitalizuje buňky a dodává tělu energi
  • uvolňuje stres
  • čistí krev
  • stimuluje imunitní systém
  • reguluje buněčné funkce
  • udržuje zdravou pokožku, vlasy a pokožku hlavy
  • účinný antioxidant, zbavuje tělo toxinů a škodlivých látek
  • zlepšuje paměť a koncentraci
  • ulevuje od bolesti a tlumí záněty
  • snižuje riziko vzniku rakoviny
  • omezuje růst nádorových buněk
  • zabraňuje předčasnému stárnutí. Potlačuje choroby související s věkem jako je artritida, srdeční choroby, cukrovka či mrtvice
  • zlepšuje trávení
  • chrání proti virům a bakteriálním kmenům, které se staly odolnými vůči antibiotikům
  • působí na molekulární úrovni
  • omlazuje tělo

Proč dělá noni zázraky?

Nejdůležitější složka noni je  molekula nazývaná proxeronin. Po vypití džusu z noni se proxeronin dostatne do jater, která jej každé dvě hodiny vypustí do krevního oběhu v určitém množství a dostane se tak do různých částí našeho těla. Dále za účasti serotoninu dojde k přetvoření proxeroninu na xeronin, který se spojuje s proteiny. Proteiny plní důležité role. Dávají kostem, pokožce a vlasům jejich strukturu, v podstatě do poslední buňky těla. Umožňují dopravu živin do každé buňky, chovají se jako hormony a tím koordinují všechny tělesné pochody. Navíc fungují jako protilátky a tím podporují imunitní systém.

V současnosti člověk nedostává zpravidla ze své denní stravy potřebné množství proxeroninu, které potřebuje pro správnou funkci svých orgánů.

 Plody obsahují velké množství látek, které jsou důležité pro naše zdraví – jedná se o vitamíny (C, B1, B2, B3 a betakaroten), minerály (železo, draslík, hořčík, měď, fosfor, selen), 18 aminokyselin včetně 9 esenciálních, vlákninu a enzymy. Z dalších obsažených látek jsou uváděny damnacanthal, serotonin, melatonin (upravují psychický stav, náladu, spánek, působí antidepresivně) a proxeronin (v lidských játrech se štěpí na xeronin a má řadu pozitivních účinků) a rovněž iridoidy, oligo- a polysacharidy, mastné kyseliny, kyselinu linolovou, alkaloidy, beta sitosterol a některé další.
 Chemická hnojiva, používána za účelem vyšších výnosů půdy, již nedokáží půdě zajistit dostatek mikroorganických výživných látek potřebných pro zdravý růst plodin.
Nežádoucí účinky u plodů indické moruše nejsou uváděny. Jen je třeba zdůraznit, že díky poměrně vysokému obsahu draslíku by plody a přípravky z nich neměli konzumovat lidé s onemocněním ledvin. Také nejsou doporučovány pro pacienty s nemocnými játry.

Jako zajímavost lze uvést, že plody indické moruše alias noni byly používány v tradičních přírodních medicínách, ať už v Polynésii či v Číně, což svědčí o její velké oblibě a rozšíření. Indická moruše také představuje zdroj přírodního barviva. Z kůry se získává hnědavě purpurové barvivo, které se používá při batikování a z kořenů se rovněž získává žluté barvivo, které používají obyvatelé Havajských ostrovů.

Jak se prof. Neumyvakin vyléčil peroxidem vodíku

„Profesorovi kolegové se upřímně rozesmáli, ale k jejich překvapení profesor trval na tom, že se bude léčit 3% roztokem peroxidu vodíku. Poté, co si pročistil trávicí trakt, bral peroxid 3x denně vždy 30 minut před jídlem. Zpočátku ředil 1 kapku peroxidu ve 2 lžicích vody, pak postupně přidával, až se dostal na 10 kapek.“

z medstips.com

Rád bych vám pověděl o léčivých vlastnostech peroxidu vodíku, což je dobře známý a v každé lékárně dostupný přípravek.

Velkým propagátorem léčby peroxidem vodíku byl moskevský profesor. Ivan Pavlovič Neumyvakin (přepis rozhovoru s tímto lékařem jsme na Osudu.cz uveřejnili v tomto článku), původní profesí dermatolog.

V 52 letech Neumyvakin onemocněl. Lékaři mu našli aterosklerózu, která měla neblahý vliv na jeho srdce a mozek, a dále hypertenzi, arytmii, zvýšenou tepovou frekvenci a jiné problémy.

Ivan Pavlovič začal brát ty nejlepší léky, které mu kolegové lékaři doporučovali, ale jeho stav se nijak nelepšil. Chodil jen s obtížemi, jelikož se jeho srdci nedostávalo kyslíku. Protože nemínil umřít, neustále hledal jiné prostředky, které by mu mohly pomoci. Jednoho dne si řekl, že se vydá do lékárny a prostuduje si příbalové informace nejrůznějších léků – pak snad něco najde.

Obrátil se i na své kolegy a požádal je, ať mu pomohou hledat ten správný výrobek. Bez úspěchu. Profesor už chtěl akci odvolat, když tu mu padl pohled na nenápadnou lahvičku. Přečetl si etiketu a zvolal: „Kolegové, přátelé, našel jsem, co hledáme! Dlouhá léta jsme hledali univerzální lék, ale on už existuje. Má ho doma snad každý, ale nikdo mu nevěnuje pozornost.“

Jeho společníci se divili a ptali se, co to je a kolik to stojí. Čekali nějakou vysokou částku.

K jejich údivu jim Ivan Pavlovič sdělil, že je to velmi levný lék a jmenuje se peroxid vodíku.

Profesorovi kolegové se upřímně rozesmáli, ale k jejich překvapení profesor trval na tom, že se bude léčit 3% roztokem peroxidu vodíku. Poté, co si pročistil trávicí trakt, bral peroxid 3x denně vždy 30 minut před jídlem. Zpočátku ředil 1 kapku peroxidu ve 2 lžicích vody, pak postupně přidával, až se dostal na 10 kapek. Časem zvýšil dávku na 30 kapek denně, což bylo množství, při němž ho srdce přestalo bolet a začalo fungovat správně. Dokázal dojít z práce domů pěšky a dokonce vyjít po schodech. Současně s léčbou peroxidem absolvoval i léčení ultrafialovým zářením a vitaminem C. Samozřejmě dodržoval i rozumnou životosprávu včetně fyzického pohybu.

Vzhledem k takhle dobrým výsledkům Neumyvakin zařadil i pravidelné infuze s peroxidem vodíku, aby nemoc úplně zničil. Dokonale se vyléčil. Lékaři při následné prohlídce nedokázali uvěřit svým očím, protože nenašli žádné projevy aterosklerózy; po arytmii a hypertenzi nebylo ani stopy.

Ivan Pavlovič na sobě tedy otestoval úplně novou metodu léčby. Jako další následovali kolegové, příbuzní a přátelé a pacienti, kteří projevili zájem. Profesorovy metody dále rozpracovali dr. Viktor D. Kuzmin, William Douglas a další kapacity. Díky léčbě peroxidem se prof. Neumyvakinovi dostalo celonárodního uznání. Lidé označovali peroxid vodíku za univerzální lék 20. století a za smrtící zbraň proti bakteriím, virům a plísním. Tento lék přemůže jakoukoli infekci či nemoc, je to všestranný prostředek, který pomáhá udržovat všechny životní procesy v normě.

U této léčby neexistují vyložené kontraindikace, ačkoli si někteří pacienti stěžují na bolesti žaludku a pocit pálení. To vychází z faktu, že máme všichni různé hladiny molekulárního kyslíku. Tyto pocity nejsou nic, čeho bychom se měli bát. Jen počkejte 1-2 dny a pak snižte dávku. Navyšujte ji jen postupně, aby si mohl organismus zvyknout.

Peroxid vodíku stimuluje imunitní systém a pomáhá proti širokému spektru nemocí a neduhů. K těm patří např. chronický zánět průdušek, rozedma plic a jiná onemocnění dýchací soustavy, ateroskleróza a alergie; peroxid rovněž ničí rakovinné buňky a viry, okysličuje a čistí cévní stěny od nahromaděných tukových nánosů, pomáhá při léčbě leukemie a akutních onemocnění cév. Účinně likviduje i odolné plísně na nohou, loktech a dlaních.

Mnoho lidí, zejména starších, si stěžuje na bolest srdce, která jim brání spát na levém boku. To se týkalo i mě. Jakmile jsem si lehl na levý bok, začalo sebou mé srdce trhat a projela mnou vlna bolesti. Vyzkoušel jsem různé léky, které mi předepsali lékaři, ale bolesti jsem se zbavil až díky něčemu jinému.

Ona to také nebyla jen ta bolest, lékaři mi toho zjistili mnohem víc: ischemickou chorobu srdeční, rozedmu plic a aterosklerózu postihující kromě jiného i cévy ve spodních končetinách. K jejím nepříjemným projevům patřily křeče v nohou, necitlivost rukou, zhoršená paměť atd.

Všechny tyto problémy souvisejí s oběhovou soustavou. Srdce má velký problém dostat zúženými cévami okysličenou krev do tkání, které ji potřebují, a celý organismus chřadne. Pak jsem se v hrůze, že zemřu na nedostatek kyslíku, rozhodl vyzkoušet metodu prof. Neumyvakina.

Začal jsem 1 kapkou peroxidu zředěnou 1-2 lžicemi vody, kterou jsem užíval 3x denně vždy 30 minut před jídlem nebo 1,5 hodiny po něm. Denně jsem přidával 1 kapku. Když jsem dosáhl celkového počtu 10 kapek, udělal jsem si 3 dny pauzu a pak jsem se během 10 dnů dostal na 10 kapek ve 2 lžicích vody 3x denně. Pak jsem si opět udělal třídenní přestávku a postup jsem zopakoval.

Zakrátko jsem pocítil pozitivní účinky. Srdce mě přestalo bolet, celkový pocit se zlepšil a na levém boku už mohu spát bez obav.

Peroxid neužívám jen vnitřně, ale i lokálně. Obklady mi pomáhají při křečích a bolestech končetin.

Tady je pár dalších užitečných receptů na léčbu peroxidem:

Například takový zánět vedlejších nosních dutin – s tím bychom si nikdy neměli hrát, protože hnis se může snadno dostat do mozku a hrozí nenapravitelné škody. Abychom se jim vyhnuli, kapeme do nosních dírek roztok 10-15 kapek peroxidu vodíku v 1 lžíci vody. Musíme počítat s tím, že z nosu vyjde spousta hlenu.

Peroxidem se také lze zbavit bolesti krční páteře vyvolané osteochondrózou. Namočte látku do peroxidu, přiložte, překryjte suchou látkou a igelitem. Nechte působit 15 minut a sundejte. Obklad se přikládá opakovaně. Zakrátko bolest zmizí a vy budete moci volně otáčet hlavou.

Peroxid vodíku si poradí i s bolením v krku. Zřeďte peroxid 50 ml vody, roztokem si propláchněte ústa a kloktejte. Roztok by měl být se zanícenými mandlemi v kontaktu 15-20 sekund. Pak ho vyplivněte. Tento postup byste měli opakovat několikrát denně, než se zcela vyléčíte. Při rýmě si do každé nosní dírky opakovaně kapejte 3-5 kapek stejně připraveného roztoku a pokud vás bolí uši, kapejte si ho do ucha.

Doporučuji užívat peroxid na zápach z úst a na zanícené a krvácející dásně. Pro tento účel je ideální smíchat půlku lžíce kuchyňské sody, pár kapek citronové šťávy a 10-20 kapek peroxidu. Dobře promíchejte a vyčistěte si směsí zuby. Vypláchněte až po 10-15 minutách.

Obklad s peroxidem je dobré přikládat na jakákoliv bolavá místa. 2-3 lžičky 3% peroxidu zřeďte 50 ml vody, namočte do roztoku čistou látku a přitiskněte na bolavé místo. Po 10-15 minutách místo otřete ubrouskem namočeným v nezředěném 3% roztoku peroxidu. Při Parkinsonově nemoci aplikujte peroxid na celé tělo.

Při léčbě peroxidem vodíku lze užívat i různé bylinné přípravky. Farmaceutické produkty („léky“) není příliš žádoucí kombinovat s peroxidem, ale nelze-li jinak, doporučuje se mezi užitím léku a peroxidu odstup min. 30 minut.

To je všechno, co jsem chtěl napsat o peroxidu. Řídím se mottem „člověče snaž se a pánbůh ti pomůže“ a díky tomu vítězím nad svými nemocemi: neustále experimentuji s různými léčebnými postupy a hlavně věřím, protože víra ve vítězství je při boji s chorobami to hlavní. Nikdy se nevzdávejte, neseďte s rukama v klíně a nelamentujte nad svými bolestmi. Chytejte se každého stébla, které vám Pán nabídne, protože být zdravý – to je veliké štěstí.

 

Důležité – B17

DŮLEŽITÉ – PROSÍME REAGUJTE I VY ,NA LEGISLATIVU V ČESKU!!!

( Sama osobně jsem komunikovala s touto společností – Sama společnost mě upozornila na to, že od nich není problém. Zašlou jakékoli množství komu koli. Dopředu, si ale mám zjistit zda mi bude balíček doručen, protože se jim z některých Zemí vrací zpět – tedy mi doporučili zjistit si zda mi bude do Česka balíček doručen ,a to díky legislativě .)amygdalin ++Společnost – Výrobce Produktu

od 1.7.2013 nejsme schopni s objednávkami lidem pomoci z důvodu nové vyhlášky, absolutně nesmyslné a proti svobodné vůli lidí se léčit či brát preventivně vitaminy – je zákaz pouštět B17 přes českou celnici. Pokud máte zájem podílet se na změně tohoto podivného rozhodnutí, kdy je spousta lidem odmítnuta léčba a prevence, napište na ministerstvo zdravotnictví – jiná cesta není…lidé musí sami ve svém zájmu pomoci tento stav změnit…Rakovina a její léčba pomocí vitamínu B17Rakovina je léčitelná a lze jí předejít, není to nemoc, kterou dostáváme, my si ji sami vytváříme. Neexistuje syntetický lék na tuto nemoc a nikdy ani existovat nebude (procentuální úspěšnost chemoterapie, čili toxických léčiv a radioterapie se za poslední desetiletí nijak výrazně nepohnula vpřed)!
Příběh rakoviny není příběhem o nalezení zázračného léku a léčby rakoviny pro radost a údiv lidí, což je častou marketingovou strategií medicínských korporací. Uvěřit něčemu takovému, by bylo jen dalším projevem naivity o medicínsko-chemickém průmyslu a velkých komerčních zájmech, které ho pohánějí.
Představte si, co by to asi udělalo s farmaceutickým průmyslem, kdyby všichni lidé byli zdraví, nebo by se dokázali vyléčit z rakoviny sami (chemoterapie je multimiliardovym byznysem).
Nevědomost je to, co dělá farmaceutický průmysl tak úspěšným (špinavým) byznysem. Léčí se Lidé z rakoviny sami? Ano, ano … tisíc krát ano! Miliony lidí po celém světě bezpečným a jednoduchým způsobem našli řešení, díky kterému přežili, a to i přes nepříznivé vyhlídkám, které měly, tím, že se přiklonili k pravdě a nastudovali si fakta o své nemoci ao její skutečné léčbě. Zjistěte i Vy což znamená úspěšná léčba rakoviny.
Osvědčené přírodní preventivní prostředky léčby rakoviny nejsou předmětem jejich zájmů, protože nemohou být patentovány.
Protože tyto preventivní prostředky jsou volně dostupné v přírodě čili nepatentovatelné. Poznání jako zvítězit nad rakovinou, bylo známé už před několika desetiletími, ale nebylo a nikdy nemělo být věcí veřejně známou. Pravda je iv současnosti nadále usilovně zamlčování, lži šířené, lidé zastrašován a pronásledován, a to vše s jediným cílem, ochránit nenasytné a vysoce ziskové korporační zájmy.„Vždyť nic není skrytého, co by se neodhalilo, a nic skrytého, co by se neprozradilo. Neboť co jste řekli ve tmě, bude slyšet na světle, a co jste pošeptali v úkrytech, bude se hlásat ze střech „

Vitamín B17 – Přírodní

Picture Přírodní, velmi účinná alternativní léčba všech typů rakovinových onemocnění
Co je Vitamín B 17 ?
Vitamín B17 byl poprvé objeven v roce 1974 špičkovým lékařem a biochemikem dr. Krebsem, jr. Vitamín B17 je ve vodě rozpustná, v zásadě neškodná látka, označovaná jako přírodní chemoterapeutikum. Je obsažen ve více než 1200 druzích rostlin, z nichž velká část je jedlých. Vitamín B17 je také znám pod jménem laetril (laetrile) či nitrilosid. Každý z těchto názvů však označuje jednu a tutéž látku. Laetril je nehydrolyzovaná, purifikovaná forma amygdalinu.
Tento vitamín je složen ze čtyř molekul vzájemně do sebe pevně propojených. Centrální molekulu tohoto vitamínu tvoří molekula kyanovodíku, stejně jako u vitaminu B12, neboli kyanokobalaminu. Dále je tento vitamín tvořen dvěmi molekulami cukru a benzeovým řetězcem, případně acetonem.
Jak je všeobecně známo, nejvyšší koncentrace vitamínu B17 je obsažena v jádrech pecek běžných druhů ovoce jako jsou meruňky, broskve, švestky, třešně, višně, ryngle, “špendlíky“ a mnoho dalších. Jádra pecek meruněk a broskví obsahují téměř 2% vitamínu B17 ze své celkové hmotnosti. Jedinými druhy ovoce na severní polokouli, které neobsahují žádný vitamin B17, jsou plody citrusů.
Zde je vhodné připomenout, že jeden z nejznámějších lékařů a biochemiků 20. století, dr. Hans Nieper z Německa, v roce 2001 prohlásil, že stávající model působení B17 má vážné nedostatky. Slíbil, že svět bude překvapen, až zveřejní výsledky svých posledních výzkumů věnujících se působení B17 na rakovinové buňky. Bohužel, dr. Nieper zemřel náhle ve věku sedmdesáti let na infarkt (vyskytly se dokonce dohady, že byl záměrně otráven) a výsledky jeho práce nebyly údajně nikdy nalezeny. Informace na těchto stránkách pojednávají o účincích vitamínu B17 a jeho působení v organismu tak, jak byly zkoumány předními vědci před dr. Nieperem.
Další důležitá informace pro pacienty, kteří se rozhodují o alternativní léčbě rakoviny. Bylo jednoznačně prokázáno, že kombinace léčby vitamínem B17 a chemoterapie / radioterapie je velmi účinná.
Dále bylo prokázáno, že není potřeba tolika původně plánovaných vln chemo ci radio a počet těchto vln k dosažení optimálních výsledků se ve většině případů mohl zredukovat na polovinu nebo dokonce na jednu třetinu! Při takové kombinované léčbě také tak často nedochází k velmi nepříjemným vedlejším vlivům chemoterapie, jako jsou silná nevolnost, zvracení, pocit totální vyčerpanosti, bolesti, atd.
Jak působí B17 v organismu
Základem vysoké účinnosti léčby Laetrilem (čistý vitamín B17) je jeho schopnost velmi účinně usmrcovat pouze rakovinové buňky a zdravou tkáň ponechat naprosto nedotčenou a neporušenou. Tento mechanismus je výsledkem vysoce účinného procesu ničení rakovinové tkáně.
Již dlouhá léta se moderní medicína snaží vytvořit umělou chemoterapeutickou látku, která by působila pouze na určitý druh tkáně. Jak se však sami můžeme přesvědčit podle průměrných až mizivých výsledků účinnosti ozařování a moderní chemoterapie, taková látka prozatím nebyla člověkem vytvořena. Paradoxem zůstává skutečnost, že vysoké procento pacientů neumírá na samotnou nemoc, ale následkem zmíněných druhů „léčby“.
Principy zdravé výživy a vývoje našeho organismu nám napovídají, že takovou látku nelze vyrobit umělou cestou. Naše tělo není možné přesvědčit, aby přijalo a pozitivně reagovalo na cizí chemickou látku. Ve výrobě takové látky nás však dávno předstihla sama příroda a o její účinnosti nemůže být pochyb, jak se sami přesvědčíte z následujících řádků.
Mechanismus účinku vitamínu B17 v lidském organismu.
Po užití vitamínu v jeho čisté formě (Laetril) projde tato látka v nezměněné formě žaludkem. Kyseliny přítomné v našem žaludku nemají žádný vliv na případnou změnu chemické struktury tohoto vitamínu.
POZOR! Vitamin B17 z přírodních zdrojů může uvolnit hydrolýzou předem neurčitelné množství volného kyanidu. Z tohoto důvodu je nutné udržovat denní dávku pod hranicí případné toxicity, což je např. 12 meruňkových jader užitých ve čtyřech rozdělených dávkách – 3 jádra každých 8 hodin.
Ve střevech dochází pouze k částečnému rozkladu B17 na kyselinu kyanovodíkovou, mandelonitril, volný benzaldehyd a prunasin. Vysoké procento Laetrilu se dále dostává do krevního oběhu v nezměněné formě. Protirakovinový účinek Laetrilu závisí na dvou důležitých enzymech. Na enzymu rhodanáze, který je obsažen v každé buňce zdravé tkáně, avšak zcela chybí ve zmutované tkáni zhoubných nádorů, a na enzymu beta-glukosidáze, jež je ve vysoce koncentrovaném množství přítomen přímo v rakovinovém nádoru. Zdravá tkáň neobsahuje téměř žádný enzym beta-glucosidáza, tedy přesněji 500 až 1000 x méně než tkáň rakovinová.

Věnujte, prosím, maximální pozornost následujícím větám.

Kyanid obsažený v čistém B17 je automaticky uvolněn přímo v oblasti samotného nádoru vlivem enzymu beta-glukosidázy, který je v nádorových buňkách obsažen. Volné molekuly kyanidu okamžitě usmrtí buňky samotného nádoru. Jakékoliv molekuly kyanidu, které se dostanou mimo nádor, jsou kompletně neutralizované enzymem rhodanáza na nejedovatou látku zvanou thiokyanát. Jak již bylo uvedeno, enzym rhodanáza je přítomen ve všech buňkách zdravé tkáně, ale není přítomen ve zmutované tkáni rakovinových nádorů. Rakovinové buňky tedy nemají žádnou obranu proti smrticímu efektu kyanidu.

To však zdaleka není jediný způsob destrukce rakovinového nádoru vitamínem B17. Jak již bylo řečeno, nejvyšší koncentrace enzymu beta-glukosidáza, který je schopen uvolnit kyanid z molekul Laetrilu, je přímo v rakovinové tkáni. Prunasin (monoglykosid mandelonitrilu) se ve vysoké koncentraci dostává přímo do centra vlastního nádoru. Zde také dochází vlivem zmíněného enzymu beta-glukosidázy k uvolnění kyanidu, benzaldehydu a jedné molekuly glukózy. V tomto okamžiku se volný kyanid a benzaldehyd automaticky spojí a vytvoří novou látku. Tato látka je jed, toxičtější více než stokrát v porovnání s každou výchozí složkou zvlášť. To znamená, že tento jed je mnohonásobně toxičtější než samotný kyanid nebo benzaldehyd. Kombinace kyanidu s benzaldehydem je jednou z nejjedovatějších látek známých člověku. V těle neexistuje rakovinová buňka, která by odolala smrtícímu efektu takových rozměrů. Tato chemická reakce tedy s konečnou platností znamená definitivní konec každé zhoubné buňky.
Namísto vypadávání vlasů, nesnesitelných bolestí a pocitu silné nevolnosti, tak jak je to běžné při léčbě moderní chemoterapií a radioterapií, jsou jedinými vedlejšími účinky léčby vitaminem B17 ústup bolesti, zvýšená chuť k jídlu, přibývání na váze a zvyšující se celkový pocit pohody.

DOTÝKÁ SE KAŽDÉHO Z NÁS – Problém je v tom, že si nikdo nepřeje změnit systém

Jméno profesora Ivana Pavloviče Neumyvakina se více než 40 let pojí s alternativní medicínou. Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci, parkinson neexistuje, pokud máte zdravá střeva, k čemuž napomáhá gymnastika. Chůze zase zabraňuje zvýšenému krevnímu tlaku, kategoricky tvrdí tento vědec, který vytvořil medicínu pro kosmonauty.

Studuji zákonitosti fyziologie, na základě kterých funguje lidský organismus. Dnešní medicína neaplikuje a nebere v úvahu tyto zákonitosti, i když bez jejich znalosti a s ohledem na ně nemůže být vyléčena žádná nemoc. V dnešní době se dává přednost tomu platit velké peníze za drahé léky a moderní aparaturu.

Profesor Neumyvakin proslul hlavně léčbou pomocí peroxidu vodíku, ale jak vyplývá z tohoto rozhovoru, považuje za1097Neumyvakin nejdůležitější faktory zdravého životního stylu každodenní pohyb, dostatečný příjem čisté vody, kvalitní stravu a pití výhradně před jídlem. Pak se prý všechny nemoci, které představují metly naší civilizace, stávají pouhými přeludy, které do pár měsíců mizí.

Jak by měl vypadat Jídelníček – Základy

Po celý náš život jíme – každý den. Do těla tak dostáváme důležité látky pro zdravý vývoj – život.

Pro správné fungování organismu jsou nezbytné:

  • Voda
  • Makronutrienty (bílkoviny,sacharidy,tuky)
  • Mikronutrienty (vitamíny,minerální látky,antioxidanty)

Proto dejte svému tělu to nejlepší. Správně sestavený zdravý jídelníček

  • nezatěžuje organismus a dodává mu vše, co potřebuje.
  • 1
  • výživa je velmi důležitá pro naše zdraví
  • pravidelnost stravy !! – 5-6x denně (rozestupy mezi jídly cca max.3h.)
  • rozložení energie stravy během dne
  • zařadit zeleninu a ovoce
  • kysané mléčné výrobky
  • komplxní sacharidy(nízké,střední  GI)
  • kvalitní rostlinné tuky
  • maso není nutné každý den, a proto si dopřejte kvalitní libové
  • luštěniny
  • ryby

Jídelníček by měl být rozhodně pestrý,rozmanitý. Nezapomínejte na Pitný režim – pijte (cca 30 min.) před jídlem. Neméně důležitý je také pohyb!!